Tigerarmy

Mode & Lifestyle website

De beste tip om overzicht te creëren

whiteboard

Zoals de titel al heeft verklapt, heb ik een goede manier om overzicht te creëren het het drukke leven dat je nu (waarschijnlijk) hebt. Ook al is het een simpele tip, het is heel effectief gebleken. Zelf ben ik er ook aan begonnen en ik kan je vertellen dat het enorm goed werkt!

Waar heb je het over?

Ik heb het over het gebruik maken van een whiteboard. Nu weet ik dat whiteboards er over het algemeen om bekend staan dat ze in kantoren en bedrijven worden gebruikt. Toch dacht ik dat het misschien een goed idee was de stap te wagen en er zelf ook een op te hangen. Nu heb ik er zelf dus een in de gang geplaatst. Een plek waar je elke dag wel een paar keer voorbij komt. Omdat ik het meteen goed wilde doen heb ik er een opgehangen van een groot formaat. De exacte afmetingen weet ik niet meer precies maar hij zal ongeveer twee meter breed en een meter hoog zijn. Behoorlijk groot dus. Eerst dacht ik dat ik die ruimte niet echt nodig zou hebben en ik had al ideeën over wat ik met de overgebleven lege plek zou doen maar niets blijkt minder waar!

Waarvoor gebruik ik het whiteboard?!

Natuurlijk moet iedereen voor zichzelf bepalen waar hij zijn whiteboard voor wil gebruiken. In mijn geval was het dus de bedoeling wat meer overzicht te krijgen. Daar ben ik dan ook begonnen. Ik heb een soort grote maandagenda op het board gemaakt. Daarin schrijft iedereen in huis zijn afspraken. Bijvoorbeeld als er iemand naar de dierenarts moet met de hond of wanneer iedereen moet werken. Ook staan er feestjes en verjaardagen op.

Naast de kalender heb ik ook een to do list gemaakt voor mijzelf. Normaal gesproken heb ik die altijd overal en nergens staan. Denk bijvoorbeeld aan mijn notities op mijn telefoon, whatsapp of op een papiertje. Dat was niet zo handig. Nu heb ik het op een centrale plek staan. Als ik een taak heb afgerond, kan ik het doorstrepen of wegvegen. Dat geeft altijd een lekker gevoel.

Ook kaartjes die ik met de post krijg, hang ik een tijdje op het board. Het maakt het iets gezelliger en vrolijker naar mijn mening.

Al met al is het een heel goed idee geweest (al zeg ik het zelf). Hopelijk heb je wat aan deze informatie en ga je het zelf ook eens proberen!