Tigerarmy

Mode & Lifestyle website

De geschiedenis van Ipanema

Slippers

Het merk Ipanema komt uit Brazilië zoals veel andere slipper merken. Het merk is vernoemd naar het bekende Ipanema strand in de stad Rio de Janeiro. Deze stad staat heel erg bekend om zijn strand cultuur, en het dragen van de Ipanema slipper hoort daarbij. Het merk is ontstaan in 1971 en kreeg zijn unieke kleuren en patronen door de boulevard van het Ipanema strand. Deze boulevard was helemaal versierd in leuke patronen, en dit gaf dus het idee aan de broeders Pedro en Alexandre Grendene om hun slippers ook in die stijl te ontwerpen. De stijl van deze slippers is dus eigenlijk te danken aan het welbekende Ipanema strand in Rio de Janeiro.

 

De unieke designs van Ipanema

Naast dat slippers van Ipanema leuke kleuren en patronen hebben is ook het design van veel Ipanema slippers uniek. Bijvoorbeeld de Ipanema slippers met x vormige bandjes, dit maakt het natuurlijk weer extra uniek, als je het vergelijkt met andere merken. Dit merk heeft ook gewoon de normale teen slipper variant zoals de meeste hem kennen, maar dan wel in het unieke Ipanema design. Maar ook heeft Ipanema voor de vrouwen de elegante sandalen voor de wat formele situaties. De mogelijkheid om je voeten te luchten is niet alleen weggelegd voor de informele situaties zoals het strand. Met deze sandalen kun je ook gewoon naar een restaurant.

 

De vegan slippers van Ipanema

Het merk Ipanema maakt ook vegan slippers. Dit zijn slippers die gemaakt worden van niet dierlijke materialen. Dit is voor vegan mensen natuurlijk de perfecte uitkomst om toch nog het comfort van de slipper mee te kunnen maken. Dit merk denkt dus echt aan ieder zijn levensstijl. Naast dat het van vegan materialen wordt gemaakt worden de slippers ook op een veel milieu vriendelijkere manier ingepakt. Dit is natuurlijk voor een veganist nog een mooi bij voordeel van de vegan slipper. Deze slipper heeft dus een zo min mogelijke invloed op het milieu.