Tigerarmy

Mode & Lifestyle website

Een Sinaasappelplant in je tuin

Een sinaasappelplant in je tuin zal je vele jaren fruit en schaduw geven, dus is het belangrijk om de tijd te nemen om de juiste sinaasappelplant voor je tuin uit te zoeken. Hoewel de meeste sinaasappel planten geschikt zijn voor warmere klimaten, zijn er ook zeker soorten die winterhard zijn en gerust in een nederlandse tuin gezet kunnen worden. Met de juiste aandacht en zorg kun je verwachten dat je plant binnen 3 tot 5 jaar na het planten, vruchten zal produceren.

De juiste locatie

De sinaasappelplant houdt van een plek met met volle zon en losse aarde zodat water goed kan wegspoelen. De plant heeft ruimte nodig om breder te kunnen worden. Plant de boom zeker 5 meter bij andere bomen, elektriciteitskabels en gebouwen vandaan. Zelfs nog verder van septische tanks vandaan. In koelere klimaten is het aan te bevelen om je plant tegen een muur die op het zuiden staan, te planten. Je plant leeft op van de warmte van de muur. Gras en onkruid maakt gebruik van dezelfde voedingsstoffen als die je sinaasappelplant nodig heeft. Verwijder deze daarom voordat je de plant in de grond zet. Controleer ook of de aarde waarin je de boom zet water voldoende afvoert.

Je sinaasappelplant in de grond zetten

Planten die een plantenbak zijn gekweekt, kun je het gehele jaar in de grond zetten. Echter blijft de lente het beste seizoen om je plant in de grond te zetten. Zo krijgt je plant de kans om zich stevig in de aarde te wortelen voordat de hete zomer of een koude winter begint. Het gat waarin je plant gaat zetten moet ongeveer even diep zijn als de pot waarin de plant gekweekt is. De breedte van het gat 2 keer zo groot. Vul het gat met aarde uit de omgeving en leg het lichtjes rondom de plant. Geef hem tweemaal per week water gedurende de eerste maand. Voeden met mest is niet nodig.