Tigerarmy

Mode & Lifestyle website

Eindelijk een puppy!

Al jaren droom ik ervan om een hondje te nemen. Vroeger ben ik ook opgegroeid met honden in huis en sinds ik op mezelf woon mis ik het dierlijke gezelschap om me heen dan ook heel erg. Sinds ik een nieuwe baan heb en ook een gedeelte van de week thuis werk, kan ik eindelijk voor een hondje zorgen. Het is dus eindelijk zover. Volgende week donderdag ga ik samen met mijn vriend mijn hondje ophalen in Brabant. Ik heb gekozen voor een Beagle. Dit ras heb ik vroeger ook altijd gehad. Het karakter van een Beagle, lekker eigenwijs, vind ik heel erg leuk. Ze zien er ook zo schattig uit door die leuke flaporen. 

 

Een puppy-proof huis en de voorbereidingen

Ik heb het hondje gekocht bij een erkende fokker. Mijn ouders hebben de beagles die zij gehad hebben ook bij deze fokker gehaald. Vooraf heb ik een aantal wensen door mogen geven over het uiterlijk en innerlijk van de puppy. Zij gaat dan bekijken welke puppy het best bij mij past. In het verleden hebben mijn ouders altijd een super goede match gehad dus ik vertrouw haar helemaal! Mijn vriend en ik hebben gekozen voor een meisje. Ze gaat Phoebe heten. Ik kan niet wachten tot volgende week! Deze week ben ik al bezig om het huis puppy-proof te maken. Loshangende kabeltjes zijn we aan het wegwerken, boeken voor het opvoeden van een puppy zijn aangeschaft en de benodigde spullen zoals een bench hebben we al in gekocht. Vanaf volgende week donderdag heb ik ook vakantie opgenomen bij mijn werk, zodat ik 2 weken lang bij Phoebe kan zijn om haar te laten wennen aan haar nieuwe huis. 

 

Puppyvoer 

Het enige wat ik lastig vond om een goede beslissing over te maken is wat voor voer ik wil geven aan mijn puppy. Er zijn zoveel soorten puppyvoer dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Toch ben ik best enthousiast geworden over het merk Royal Canin. Laatst las ik op een website meer informatie over dit voer. Het hondenvoer merk heeft namelijk vier lijnen die afgestemd zijn op verschillende types honden. Er is hondenvoer beschikbaar voor honden die speciale voeding nodig hebben door bijvoorbeeld een aandoening en zij categoriseren het hondenvoer op de gewichtsklasse. Zo zorg je ervoor dat jouw hond precies genoeg voedingsstoffen binnen krijgt wat hij of zij nodig heeft. Een kleinere hond heeft namelijk minder/ andere dingen nodig dan een grotere hond. Eerst ga ik beginnen met het puppyvoer van dit merk en als Phoebe is gegroeid stap ik over naar het Royal Canin size voer. Heeft iemand misschien ervaringen met dit voer of positieve ervaringen met ander voer? Laat een reactie achter in de comments, ik ben benieuwd!