Tigerarmy

Mode & Lifestyle website

Katten, ze blijven je maar altijd verrassen

Hoeveel mensen hebben wel niet een kat in huis? De een heeft er misschien een om het huis compleet te maken en het gevoel te geven. Een ander heeft het om de eenzaamheid te voorkomen, of je bent gewoon een grote fan van katten. Katten blijven je namelijk altijd weer verrassen en ze zijn, vooral op jonge leeftijd, erg speels! Er zijn verschillende soorten katten en ieder heeft graag zijn eigen manieren. Wat voor soort katten zijn er, hoe verzorg je ze, en wat is vooral belangrijk bij de aanschaf van een kat? Laten we er eens dieper naar kijken!

Verschillende soorten katten, de luie, lieve of de jager

Er zijn verschillende soorten katten op de gehele wereld te zien. Zo zijn leeuwen, tijgers en panters ook katachtigen. In dit blog bespreken we eigenlijk alleen de huiskat. Hier zijn ook verschillende rassen in te vinden, maar zijn er ook verschillende soorten. De drie verschillende soorten katten staan even op een rijtje. Zo heb je de speelse kat, deze wil altijd met je spelen en gaat altijd op ontdekking. De lieve kat zit vooral binnen en laat zich heerlijk aaien. Hij houdt er wel van om heerlijk verwend te worden en geeft iedereen kopjes. Tot slot is er nog de jager. Vanaf jongs af aan proberen katten met dit karakter al verschillende prooien te vangen. Het begint meestal met een vlieg of vlinder, maar later zullen het al snel muizen of zelfs vogels zijn.

De verzorging van een kat

Een kat heeft een goede verzorging nodig. Zo heeft een kat bijvoorbeeld bij zijn geboorte verschillende prikken nodig, tegen vlooien en voor de ontworming. Bij de aanschaf van een kat zijn deze meestal al gedaan, maar bij een nest moeten de kittens wel goed ingeënt zijn. De middelen hiervoor zijn te koop bij de dierenapotheek.

Daarnaast heeft een kat verschillende middelen nodig. Dit zijn niet alleen het voer- en de waterbak, maar ook de aandacht die je de kat geeft. Zo kun je het karakter van je poes ook zelf creëren. Denk bijvoorbeeld aan laserlampjes, die het jagen van de kat zal stimuleren. Ook zou je speelgoedmuizen en touwtjes met veren kunnen proberen om de kat speels te maken. Bovendien is het belangrijk om een kat manieren aan te leren. Een kattenbak is er om de behoefte van de kat in te doen, maar eerst moet de kat dit leren. Leer hem dat dit als het waren zijn toilet is, omdat hij de behoefte niet in huis doet. 

Hopelijk ben je meer geïnformeerd over katten en ben je klaar om er een aan te schaffen. Denk goed na over de aanschaf van ontwormingsmiddelen bij de dierenapotheek en zorg goed voor de kat!