Tigerarmy

Mode & Lifestyle website

De mooiste plekken van Sri Lanka

Het coronavirus heeft de wereld goed in zijn greep. Niet alleen zijn winkels en scholen gesloten maar ook reizen en vakanties zijn geannuleerd. Zo ook wel misschien jouw geplande reis. Ondanks dat dit natuurlijk ontzettend balen is, is er helaas niks aan te doen. Zowel de wereld als de mens heeft tijd nodig, tijd om beter te worden. Maar dat we niet mogen reizen betekent uiteraard niet dat je bij de pakken neer moet gaan zitten. Dit is juist de tijd om je een beetje extra te verdiepen in je vakantie en in het najaar naar een land te reizen waar je nog helemaal niet over hebt nagedacht maar die je eigenlijk wel echt moet bezoeken zoals Sri Lanka bijvoorbeeld.

Een rondreis door het prachtige Sri Lanka

Sri Lanka is een klein eiland gelegen in de Indische Oceaan, in het zuidelijke deel van Zuid-Azië. Dit eiland telt een ruime 22.400.000 inwoners en is vooral bekend vanwege het Tsunami die hier in 2004 grote schade heeft aangericht. Gelukkig is het eiland inmiddels alweer volledig herstelt en lijkt het bij steeds meer reizigers op de bucket-list te staan. Uiteraard ook niet heel verwonderlijk want dit eiland heeft alles waar een reiziger naar op zoek is. Van prachtige hagelwitte stranden tot aan indrukwekkend steden en grote gebieden met ongerepte natuur. Een rondreis door Sri Lanka is zeker een vakantie waar je geen spijt van zal krijgen mits je uiteraard niet vergeet om de mooiste plekken te bezoeken.

Het noordelijke gedeelte van het eiland

Het noordelijke gedeelte van het eiland is waar veel reizigers hun rondreis beginnen en/of eindigen. Dit gebied geeft een perfecte eerste indruk van de cultuur en de verschillende indrukwekkende steden. In dit deel ligt bijvoorbeeld de stad Anuradhapura, ook wel de oude koningsstad genoemd. In deze stad kunnen verschillende historische bezienswaardigheden worden bezocht waaronder de tempel van Myanmar. Ook de Bo-Tree schijnt een plek te zijn die zeker een bezoekje waard is.

De westkant van het eiland

Eenmaal uitgekeken op de cultuur en de drukke steden? Dan is het tijd om door te reizen naar het westelijke gedeelte van het eiland. Aan deze zijde zijn verschillende mangrovebossen te vinden en parelwitte stranden waar je de drukte van de steden kunt ontsnappen en even helemaal kunt bijkomen terwijl je heerlijk op je strandbedje van de zee aan het genieten bent. Aan deze kant van het eiland vind je ook de grootste vismarkt waar je allerlei verschillende soorten vis ziet hangen en kunt kopen. Allemaal vers gevangen en zeker het proberen waard.