Tigerarmy

Mode & Lifestyle website

Waarom je vegan cosmetica in je beauty routine zou moeten opnemen

Traditionele cosmetica zit vol kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen, dus ze zijn niet goed voor de gezondheid van je huid. Het goede nieuws is dat het aantal vegan gezichtsverzorgingen de laatste jaren steeds meer toeneemt. In dit artikel presenteren wij de belangrijkste voordelen van het kiezen voor deze oplossing. Kijk hier eens naar!

 

Wat zijn veganistische cosmetica

 

De term veganistisch betekent dat een product geen ingrediënten van dierlijke oorsprong bevat, noch op dieren is getest. Dit betekent dat de ingrediënten zo natuurlijk mogelijk zijn.

 

Vegan gezichtsverzorging kan worden gemaakt van zuiver minerale ingrediënten, essentiële oliën, plantenextracten, maar ook van diverse vervangers voor dierlijke ingrediënten.

 

Wat bevatten veganistische cosmetica?

 

Vegan gezichtsverzorging heeft slechts drie ingrediënten: mineralen, die dekking bieden, maar ook bescherming bieden tegen de zon; verzachtende stoffen, verkregen uit natuurlijke oliën en plantenextracten, die een verzachtende functie hebben en het product zijn kleur of geur geven.

 

Veganistische mascara bevat olijfolie, die de wimpers stevigheid geeft en versterkt, en kruiden wat helpt om volume te geven.

 

De veganistische make-up zorgt voor de gezondheid van de huid

 

Dankzij het hoge gehalte aan vitaminen, mineralen en antioxidanten herstellen en hydrateren veganistische cosmetica de huid, vooral als je een gevoelige huid hebt. Je voelt je veel gezonder als je voedsel in zijn natuurlijke staat eet en dezelfde logica geldt voor huidverzorging.

 

Hoe lees je het etiket op veganistische producten?

 

Om de voordelen van natuurlijke ingrediënten te genieten, moet je het etiket zorgvuldig lezen. Als we het Vegan-label op het product aantreffen, hebben we de garantie dat geen van de ingrediënten van dierlijke oorsprong is.

 

Maar er zijn ook producten die, hoewel ze veganistisch zijn, dit logo niet op het etiket hebben staan en dan kunnen we, om 100% zeker te zijn, de ingrediëntenlijst online analyseren en controleren of we kunnen contact opnemen met het productiebedrijf.

 

Het verschil tussen veganistische en biologische make-up

 

Het etiket zal je helpen een onderscheid te maken tussen veganistische en biologische producten. Een gecertificeerd biologisch cosmetisch product heeft de volgende vermeldingen: geen kleurstoffen, geen synthetische parfums, geen parabenen, geen siliconen en is niet op dieren getest.

 

Biologische producten kunnen echter dierlijke ingrediënten bevatten, zoals honing en bijenwas.