Tigerarmy

Mode & Lifestyle website

Wat zijn orthopedische schoenen?

Orthopedische schoenen zijn ontworpen om je voeten, knieën, heupen en rug te ondersteunen en uit te lijnen. Ze kunnen biomechanische problemen corrigeren die kunnen leiden tot pijn en letsel. Als je problemen hebt met je voet- of enkel, kan een arts je aanraden om orthopedische schoenen te dragen. Deze schoenen zijn nuttig om een specifiek voetprobleem te corrigeren, zoals platvoeten of hoge bogen. Orthopedische schoenen kunnen ook het risico op blessures verminderen door de voeten en enkels in een goede stand te houden. Deze schoenen zijn ideaal voor mensen met voetpijn, heuppijn, kniepijn, rugpijn of andere problemen. Ze kunnen ook nuttig zijn voor mensen die onlangs aan hun voeten of benen zijn geopereerd.

Waarom je orthopedische schoenen nodig hebt

Er zijn verschillende aandoeningen waardoor je orthopedische schoenen moet dragen. Ten eerste heb je deze schoenen nodig voor het herstel van een operatie. Als je aan je voeten of benen bent geopereerd, zal de chirurg je aanraden om orthopedische schoenen te dragen. Vervolgens heb je deze schoenen ook nodig als je last hebt van artritis pijn en zwelling in het onderbeen of de voet. Pijnlijke artritis van de enkel kan zwellingen veroorzaken door ontsteking in het gewrichtskapsel. Deze aandoening kan leiden tot pijn en stijfheid in de gewrichten als ze niet wordt behandeld. Een goed paar steun schoenen kan deze symptomen verlichten zonder verdere schade te veroorzaken. Daarnaast zijn orthopedische schoenen ook goed voor mensen met artrose aan heup of knie. Deze aandoening kan leiden tot progressieve schade aan het kraakbeen in verschillende delen van het lichaam, zoals knieën, heupen en enkels. Het dragen van orthopedische schoenen zorgt voor extra ondersteuning en voorkomt dat het erger wordt.

Soorten orthopedische schoenen

Orthopedische schoenen zijn er in verschillende soorten. Ten eerste kun je schoenen dragen met stevige hakken en bogen. Deze schoenen geven extra steun aan de hiel en de voetboog. Ze worden vaak aanbevolen voor mensen met platvoeten of hoge bogen. Een ander type orthopedische schoen zijn schoenen met stijve steunzolen. Deze schoenen kunnen je voet recht houden als je neer beweegt tijdens het lopen. Ze kunnen nuttig zijn voor mensen met afgevallen bogen. Deze schoenen zullen je voet stabiliseren tijdens het lopen.

De kenmerken van orthopedische schoenen

Orthopedische schoenen zijn speciaal ontworpen om de structuur van de voeten, enkels en benen te ondersteunen. Deze schoenen hebben een andere constructie dan gewone schoenen. Meestal zijn orthopedische schoenen torsie sterk. Ze hebben een goed gewrongen buitenzool en tussenzool. Omdat de zolen niet gemakkelijk verdraaien, kunnen ze je helpen om normaal te lopen. Sommige schoenen hebben uitneembare inlegzolen. Deze uitneembare inlegzolen bieden je ruimte voor een steunzool. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in allerlei vormen. Deze schoenen worden op maat gemaakt, afhankelijk van de persoon. Als je orthopedische schoenen koopt, zal de fabrikant ze dus maken door eerst je voeten op te meten. Ze worden gemaakt op basis van de aanbeveling van je arts. Op deze manier zullen de orthopedische schoenen uitstekende ondersteuning bieden.