Tigerarmy

Mode & Lifestyle website

Droog trainen, iets voor jou?

Iedereen kent het tegenwoordig wel. Droog trainen is niet meer weg te denken. Niet alleen zorgt droog trainen voor een goed lichaam, het laat je ook bewust nadenken over je voeding. Met droog trainen voeding de basis voor een goede start. Daarnaast is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen deze voeding en een strakke intensieve training. Een goede voeding legt een basis en is een grote factor in wat je met droog trainen wil bereiken. Meal prep kan dit proces vergemakkelijken. 

Wat houdt droog trainen precies in?

Droog trainen is dé manier om het lichaam te krijgen waar je altijd al van gedroomd hebt. Vooral in de zomer is deze aanpak in trek. Niet alleen bij bodybuilders, maar ook bij sportliefhebbers wordt droog trainen steeds populairder. Voor deze aanpak moet je een goede discipline hebben, wat niet voor iedereen weggelegd is. Het concept is vrij simpel, je wil zoveel mogelijk vet verliezen, maar tegelijkertijd ook je spiermassa behouden. Dit bereik je niet door heel zwaar te gaan trainen. De beste aanpak zijn verschillende herhalingsoefeningen met lichtgewicht. Dit kan je natuurlijk wel opbouwen om jezelf te blijven uitdagen. Naast deze herhalingsoefeningen is het belangrijk om tussentijds goed rust te pakken. Een goede nachtrust mag ook niet ontbreken. Je lichaam moet tijd hebben om weer op te laden.

Grote verandering in je eetpatroon

Naast een intensieve training is voeding erg belangrijk. Droog trainen voeding wordt door veel mensen lastig gevonden. Meal prep kan hierbij helpen. Dit is een goede manier om een juist eetpatroon te ontwikkelen. Een grote verandering bij droog trainen is de honger. Wanneer je honger hebt, ga je vaak voor de makkelijke weg en is ongezond eten een makkelijke optie. Bij droog trainen voeding is het van belang dat dit voedzame en vezelrijk is. Denk hierbij aan genoeg eiwitten, maar bijvoorbeeld ook ijzers. Meal prep zorgt hierbij voor structuur en maakt het makkelijker om het proces vol te houden. 

De juiste balans

Zodra je de slag te pakken hebt in droog trainen voeding, zul je merken dat het steeds leuker wordt om jezelf uit te dagen. Ga elke week een stukje verder. Verwacht niet van jezelf dat je gelijk alles onder de knie hebt. Deze intensieve manier van trainen vergt oefening. Daag jezelf elke week wat meer uit. Niet alleen met het sporten, maar ook met voeding. Zorg wel voor een goede balans. Het is niet de bedoeling dat je te weinig gaat eten. Juist voor deze balans zou meal prep een ideale oplossing zijn. Hierdoor blijft je je lichaam stimuleren en zul je de resultaten sneller zien.