Tigerarmy

Mode & Lifestyle website

Leer een F akkoord spelen

F akkoord piano

Of je nu begint met piano spelen of je bent een gevorderde pianist, een F akkoord piano moet je leren spelen. Het F akkoord wordt namelijk gebruikt bij zowel feestnummers, als prachtige klassieke stukken die je wilt spelen. Net zoals de andere akkoorden zijn er ook variaties op het akkoord, natuurlijk het bekend mineur akkoord en de andere mogelijkheden ervan. Wat is er nu leuker, om tijdens het spelen direct herkenbare klanten te horen welke je kunt gebruiken in je pianospel. Op de website van pianoflix.nl lees je over de verschillende akkoorden voor de piano. 

F akkoord piano

Waaruit bestaat een F akkoord?

Om een F akkoord piano te herkennen moet je weten waaruit deze bestaat, de noten F, A en C vormen samen het akkoord. Om het akkoord rond te maken kun je er eventueel nog een F akkoord aan toevoegen, begin je net met spelen zul je een F akkoord al snel leren spelen. Een F akkoord heeft veel weg van een C akkoord, dit komt waarschijnlijk omdat het maar een noot verschilt met de C. In moderne popliedjes wordt vaak een F akkoord voor een C akkoord gespeeld, F is de vierde noot in de schaal van C terwijl de vijfde noot is in F.

Spelen van een F mineur akkoord

Heel eenvoudig gezegd hoef je alleen een F majeur te pakken, en de derde noot en halve toon te verlagen en je hebt een F mineur akkoord. Vanuit een F akkoord zijn er veel verschillende manieren om hierop door de moduleren, het meest krachtige is om door te gaan met een F7 akkoord. Gelukkig wordt een F akkoord piano in veel popmuziek nummers gebruikt, inversies van het akkoord kun je spelen door een andere volgorde van de noten te spelen. Voeg een noot toe en je kunt eenvoudig door moduleren.