Tigerarmy

Mode & Lifestyle website

Snowboarden, kan dat alleen ‘s winters?

Veel mensen gaan jaarlijks op wintersport. Het is een leuke, inspannende activiteit die je met vrienden, familie en zelfs collega’s kan doen. Naast skiën is ook snowboarden een populaire wintersport die door veel mensen wordt beoefend. Hoewel de meeste mensen vooral plezier beleven aan de drankjes na het sporten (de zogenaamde après ski), zijn er ook mensen die enorm liefhebber zijn van snowboarden en dit het liefst het hele jaar door doen. Maar kan dat wel als er geen sneeuw ligt? Moet je iedere keer dat je wil gaan snowboarden je snowboard inpakken en naar verre oorden afreizen om je favoriete sport te kunnen beoefenen?

Op vakantie in eigen land

Gelukkig is dat niet meer nodig. Vroeger moest men wellicht wel afreizen naar besneeuwde gebieden om te kunnen wintersporten, maar inmiddels is de technologie ontwikkeld om sneeuw te maken (door ijs te versnipperen) en dit vervolgens in speciale hallen koel te houden, waardoor overal op de wereld kunstmatige sneeuw- en ijsbanen gecreëerd kunnen worden. Hierdoor kan je op elk gewenst moment skiën of snowboarden, zelfs in Nederland! Ondanks dat het hier vaak niet meer sneeuwt in de winter en er geen hoge bergen zijn om af te glijden, zijn er voldoende hallen waar je terechtkan voor een leuke wintersportactiviteit met snowboard.

Waar kan je allemaal wintersporten?

Wintersporten kan dus gewoon in Nederland, maar vaak is het wel zo leuk om in het buitenland te gaan sporten. Zoals gezegd zijn er in Nederland geen bergen voor snowboarden en skiën, waardoor de ervaring minder spannend is. Daarbij is een wintersportvakantie goed te combineren met sightseeing (het bekijken van allerlei hoogtepunten en attracties in een bepaald land of een bepaalde stad) wanneer men een zogenaamde citytrip organiseert. Daarom is het aan te bevelen in het buitenland te gaan wintersporten. Veel mensen gaan hiervoor naar Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Amerika, Argentinië, Italië, Duitsland, Spanje en Bulgarije. Het voordeel van de bestemmingen in europa is dat je met de auto je eigen snowboard en snowboard bindingen kan meenemen. Dus pak snel je winter- en sportkleding en boek een last minute!