Tigerarmy

Mode & Lifestyle website

Voordeel industrial PC

computer

Wat zijn de voordelen van een nieuwe industrial PC? Een voordeel van een nieuwe industrial PC is de mogelijkheid om het te upgraden met de laatste software. Dit is niet echt mogelijk met een oude industrial PC of een normale desktop. Deze zijn hier namelijk snel te traag voor. Als je een goede industrial PC hebt, zul je er waarschijnlijk meer programma’s op kunnen installeren. Wanneer je je industrial PC upgrade, kunnen de oudere versies van die programma’s alleen worden vervangen door de nieuwere versie. Updaten van je PC of workstation is belangrijk, omdat er bepaalde bugs gerepareerd worden in updates die belangrijk kunnen zijn voor de beveiliging van je gegevens.

Nog een voordeel

Een ander voordeel van een nieuw industrial PC is het feit dat het als server kan worden gebruikt. Op het nieuwe industrial PC kunt je veel gemakkelijker met grote softwaretoepassingen werken dan op een ouder industrial PC. Sommige software applicaties hebben een maximum aantal gebruikers per machine. Een gebruiker in de oude versie van die software zal de nieuwe functies niet kunnen gebruiken terwijl deze vaak erg handig kunnen zijn. Om dus optimaal gebruik te kunnen maken van je industrial PC als een server, is het handig om in ieder geval iedereen die op de server inlogt de laatste versie software te laten gebruiken.

industrial PC

Onderhoud van een industrial PC

Een van de manieren waarop een industrial PC langer mee kan gaan is door er goed voor te zorgen. De beste manier om voor je nieuwe industrial PC te zorgen, is het te laten onderhouden door een serviceprovider die een serviceplan kan aanbieden met garantie op de werkgerelateerde onderdelen. Naarmate de industrial PC ouder wordt, neemt de kans op problemen toe. Wanneer een goede monteur nieuwe industrial PCs weer in werkende staat kan krijgen en je nog steeds garantie biedt, weet je dat het de investering waard is. Dit zou ik dus zeker aanraden. Geld uitgeven aan onderhoud zal zich op termijn terugbetalen.