Tigerarmy

Mode & Lifestyle website

Plissé top down bottom up, bedien zowel de boven- als de onderkant

Je hebt het vast wel eens iemand horen praten over een plisse top down bottom up. Je hebt wel een idee wat er bedoeld was, al is dat meer iets van de klepel en niet precies weten waar die hangt. Om die reden leggen nog maar eens uit wat mensen bedoelen als ze het hebben over plissé top down bottom up. 

Zo bedien je eenvoudig zowel de boven- als de onderkant

Over een plissé gordijn bestaan geen misverstanden. Iedereen kent wel het plissé gordijn, een gordijn dat geldt als een baken van rust binnen de soms wel heel erg trendy wereld van de gordijnen. In z’n algemeenheid kun je stellen dat wanneer je kiest voor het systeem plissé top down bottom up, je perfect de mate van privacy in je huis kunt bepalen en dat je jouw woning extra sfeervol kunt maken. Het systeem maakt dat je in grote lijnen zelf bepaalt waar de stof het raam precies gaat bedekken. Dat houdt ook in dat je dus zowel de boven- als de onderkant kunt bedienen.

Met een koord- of handgreep bedien je zowel de boven als de onderkant van het gordijn

Met een plissé top down bottom up bedien je de boven- en onderkant en dat doe je heel simpel met een koord- of handgreep. Het is een perfect systeem, zeker ook omdat je nu de plissé in het midden voor het raam kunt hangen bijvoorbeeld. Daarom ook bepaal je zaken als de mate van privacy en de lichtinval dus helemaal zelf.

Bepaal letterlijk in een handomdraai de mate van privacy

\Mocht je de keuze hebben, dan verdient het altijd aanbeveling om voor het top down bottom up systeem te kiezen. Je kunt dan het gordijn gemakkelijk verstellen en je bepaalt letterlijk in een handomdraai of je kiest voor extra veel privacy of juist niet. In de regel zijn plissé gordijnen die dit systeem hebben op maat gemaakt. Ideaal, want zo weet je zeker dat het gordijn altijd precies past.

Plissé top down bottom up is een nog veelzijdiger gordijn

Met het plissé top down bottom up systeem wordt het plissé gordijn nog veelzijdiger. Nog veelzijdiger inderdaad, want kijk je bijvoorbeeld naar plissé gordijnen en de keuzemogelijkheden dan lijken de opties wel eindeloos. Je hebt zelf de hand in het type stof van het gordijn, je kiest voor een verduisterende uitvoering van het gordijn of besluit juist voor de lichtdoorlatende uitvoering te kiezen. Je kunt ook nog eens kiezen voor een enkele of een dubbele stof en kunt eveneens besluiten om voor dezelfde kleur voor de achterkant van het gordijn te kiezen. Ook bijvoorbeeld het aanbrengen van een wat reflecterende coating aan de achterzijde van de plissé gordijnen is een van de vele opties die je met deze gordijnen hebt.