Tigerarmy

Mode & Lifestyle website

Wil je tricot bestellen ga dan naar destoffenkraam.nl

Tricot
Tricot werd in eerste instantie gebruikt voor het vervaardigen van: ondergoed, T-shirts, vesten, badkleding en dergelijke. Tricot is eigenlijk de term voor gebreide stoffen. De stof Tricot – Destoffenkraam.nl bestellen is vrij eenvoudig. Je gaat daarvoor naar de website. Kom je er niet uit dan kun je bellen en zullen ze je snel en goed helpen. Bij destoffenkraam.nl hebben ze een grote voorraad van verschillende kleuren en patronen. Tricot is een machinaal gebreide elastische stof. De term tricot is afkomstig van het Franse woord “tricoter” wat breien betekent. Voor het vervaardigen van de stof tricot worden breimachines gebruikt. Omdat de stof gebreid wordt, is het elastisch oftewel rekbaar. Er zijn veel verschillende soorten tricot of anders gezegd stoffen die gebreid zijn op breimachines. Breien is een manier van werken om van doorlopend garen met behulp van twee of meer naalden textiel te maken. Breien is samen met het weven de belangrijkste methode om textiel te vervaardigen. Breien bestaat uit een aaneenschakeling van lussen en is daarbij elastisch. Voor het breien van kledingstoffen wordt meestal wol of katoen gebruikt. In de moderne textielindustrie worden de meeste kledingstukken met breimachines vervaardigd. Breien is ook een hobby die veel wordt gebruikt om kledingstukken te maken met twee of meer breipriemen.

Katoen

Katoen is een zachte eencellige vezel. Hij is afkomstig uit de opperhuid van zaden van de katoenplant. De bollen worden tegenwoordig met machines geplukt. Vroeger werd dat allemaal met de hand gedaan. De vezels worden tot draden gesponnen. De draden worden gebruikt om er een zacht, luchtdoorlatend textiel van te maken wat met de naam “katoen” wordt aangeduid. De katoenen stof is heerlijk om te dragen. Er zijn meerdere soorten katoen tricot. Katoen tricot is fijn en wordt toegepast bij T-shirts. Het is koel om te dragen en het neemt gemakkelijk vocht op. Daarom worden deze T-shirts gedragen tijdens het sporten. Katoen tricot met elastan kun je vergelijken met het gewone katoen tricot, maar door het elastan zal deze tricot beter zijn vorm behouden. De stof voelt heerlijk zacht aan waardoor deze geschikt is voor babykleding. Linnen tricot is een stof die veel in de zomer wordt gedragen. Hij is mooi en koel, maar heeft het nadeel, zoals dat van linnen bekend is, een onregelmatige structuur heeft. De onregelmatige structuur kun je goed voelen tijdens het dragen. Viscose tricot wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Viscose is een stroperige organische vloeistof die gebruikt wordt voor het maken van rayongaren en cellofaan. Het proces om viscose te maken, wordt de laatste jaren minder gebruikt dan vroeger, omdat het milieu vervuilend is. Toch kun je het nog vaak tegenkomen. Omdat de viscose tricot wordt gemaakt van natuurlijke stoffen is het een stof die heerlijk is tijdens de warme zomermaanden. Het is een heerlijke koele stof. Viscose tricot valt wat soepeler dan katoen tricot. Het viscose tricot heeft een mooie glans. De stof is geschikt om als luchtige jurkjes en zomertopjes te dragen. Ook zie je dat de stof gebruikt wordt voor mooi vallende vestjes en sjaals. Katoen tricot heeft een matte finish en omdat hij wat dikker en stugger is dan viscose tricot is het minder geschikt voor opvallende vestjes.
Mooie tricot stof online bestellen

Andere soorten tricot stoffen

Er zijn meerdere soorten tricot stoffen, maar de al genoemde worden wel het meest gebruikt. Tegenwoordig worden er steeds vaker elastische garens zoals lycra verwerkt in tricot materialen. Omdat hierdoor de stof elastischer wordt, zal het heerlijker aanvoelen wanneer je bijvoorbeeld een broek hebt waarbij dat is gedaan. De stof kun je ook gemakkelijker wassen. Door de elasticiteit van de garens wordt ervoor gezorgd dat de stof niet snel zal lubberen. Daardoor zal de stof ook beter zijn pasbaarheid behouden.

Het wassen van tricot

Het wassen van tricot is afhankelijk van de soort stof die gebruikt is. Wanneer je katoen tricot moet wassen, is het belangrijk dat je de stof binnenstebuiten wast. Daardoor zal de stof zijn goede kwaliteit behouden. Wanneer je katoen tricot wast, is het ook belangrijk dat je niet te veel wasmiddel gebruikt. Zou je dat wel doen dan zal de kleur van de stof vervagen en dat moet je tijdens het wassen natuurlijk voorkomen. Je moet na het wassen katoen tricot in de buitenlucht laten drogen. Na het drogen, mag je de stof bij voorkeur met stoom strijken op de katoen stand. Viscose tricot is dunner en soepeler dan katoen tricot waardoor je tijdens het wassen voorzichtig moet zijn. Je kunt het viscose tricot kledingstuk het beste wassen in een waszak. Je moet dat binnenstebuiten doen op een wol- zijdewasprogramma. De waszak dient om te voorkomen dat het te veel in aanraking komt met de andere kledingstukken. Je moet nooit viscose tricot wassen met andere kledingstukken die van ritsen voorzien zijn. Om het vervormen van de stof te voorkomen, is het liggend drogen raadzaam. Je mag de viscose stof strijken, maar niet te warm en zonder stoom.
Tricot

Het naaien met tricot

Als je nog nooit met tricot gewerkt hebt, kan dat in het begin best lastig zijn. De viscose stof zal erg mee kunnen rekken en daarom ook in enkele gevallen krullen. Het verwerken van deze stof is vaak moeilijker dan van katoen tricot. Omdat je het op een naaimachine verwerkt is het belangrijk dat je daarvoor de juiste machinenaald gebruikt. Bij het verwerken van tricot is dat een stretch of ballpoint naald. Deze naalden zijn wat ronder en zullen de stof niet gemakkelijk beschadigen. Gebruik bij de verwerking ook het beste garen. Dat werkt een stuk gemakkelijker dan wanneer je garen van een mindere kwaliteit gebuikt bij tricot. Met het gebruik van een goed garen blijft het werk dat genaaid is, een stuk beter. Stel je naaimachine goed in. Gebruik een stretchsteek of tricotsteek. Door de steken te gebruiken of eventueel een lichte zigzagstreek zal de draad rekbaar blijven. Hij zal dan niet gemakkelijk breken wanneer hij onder spanning komt te staan. Je moet de stof, na elke naad die je genaaid hebt, terug in model strijken. Dat geeft het beste resultaat bij het verwerken van de tricot. Ondanks dat tricot niet rafelt, is het mooier om het af te werken. Dat kan met een Lock machine gedaan worden of met een zigzagsteek. Tricot – Destoffenkraam.nl Wanneer je tricot stoffen wilt hebben, kun je dat bij de destoffenkraam.nl bestellen. Ze hebben zeer veel verschillende soorten tricot.