Tigerarmy

Mode & Lifestyle website

De kerst van 2021

Zoals 2020 zag afgelopen jaar de kerst er weer heel anders uit dan je waarschijnlijk had gehoopt. Er stonden al heel veel reserveringen voor een brunch of 3-gangen diner gepland of je had al met je hele familie afgesproken om samen te gaan dineren bij iemand thuis. Gezellig iedereen om de tafel en tussendoor was het dan cadeautjes tijd! Dit was voor iedereen een enorme tegenvaller maar al helemaal voor alle ondernemers die een eigen horeca gelegenheid hebben of die een winkel hebben waar velen van ons cadeautjes of een mooie geschenkverpakking wilden gaan kopen. Maar toch zijn er nog genoeg manieren geweest waarmee jij je kerst leuk had kunnen maken, voor welke optie ben jij gegaan?

Feestelijke sfeer

Ondanks het feit dat je waarschijnlijk weinig mensen over de vloer zal krijgen is het creëren van een gezellige sfeer in huis altijd nog even belangrijk. Door je huis te versieren, haal je toch de kerstsfeer nog een beetje naar binnen. Daarnaast is het versieren van de boom direct een leuke activiteit met kinderen. Zorg ook voor gezellige muziek om extra in de stemming te komen. Of je kerst nu thuis met een klein gezelschap gaat vieren, of online met familie of vrienden: laat je joggingbroek voor één dag in de kast liggen en trek iets feestelijks aan. Zo zorg je direct voor een feestelijke sfeer in huis en zal je je zelf ook gelijk een stuk feestelijker voelen.

Activiteiten

Hield je na het kerstdiner altijd een fanatiek spelletjestoernooi met je familie? Ook online zijn er tal van manieren om met elkaar de strijd aan te gaan. Een aantal ideeën: Test jullie kennis met een quiz. Online zijn tal van kant-en-klare quizzen te vinden, maar je kunt er natuurlijk ook zelf eentje maken, bijvoorbeeld over je vrienden of familie. Houden jullie van bordspellen? Veel van deze spelletjes zijn tegenwoordig ook op desktop of mobiel beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan Catan of Monopoly. Een kwestie van even googelen naar je favoriete spel dus. Je kunt natuurlijk ook gaan voor de oudhollandse spellen. Haal bijvoorbeeld de sjoelbak van zolder, ga thuis aan de slag en zie wie de hoogste score heeft. Los je graag raadsels op? Overweeg dan eens een online escaperoom. Toch aan iets toe wat iets relaxter is? Kijk dan is naar een gezamenlijke filmavond op afstand. Je kunt binnen je eigen huishouden een filmavond organiseren, maar ook met vrienden of familie op afstand. Er zijn verschillende apps beschikbaar waarmee je online samen films of series kunt kijken. Spreek met zijn allen af dat je popcorn en wat lekkers te drinken erbij neemt en de leuke avond kan beginnen!