Tigerarmy

Mode & Lifestyle website

Comfort maakt werknemers productiever

Comfort maakt werknemers productiever

Werkplekken kunnen maar saai en grauw zijn. Iedereen aan hetzelfde bureau, op dezelfde bureaustoel die net niet lekker zit, achter een computer. Dat lijkt misschien normaal en efficiënt aangezien het goedkoper is om een kantoor zo te bouwen dan er een heel ontwerp op los te laten, maar uit onderzoek blijkt dat dit vies tegen kan vallen. Werknemers werken namelijk beter in een comfortabele en prettige werkomgeving, dan in een saaie werkomgeving. Meer investeren in prettige werkplekken kost in eerste instantie meer geld, maar kan zichzelf dus terugbetalen in beter en sneller werk van de werknemers. Lekker met sloffen aan op het kantoor zitten, in een comfortabele stoel kan een hoop schelen.

Het nut van comfortabele kleding

Niet alleen de werkplek, maar ook de kleding kan de efficiëntie ten goede komen. Ook lekker comfortabele kleding kan ervoor zorgen dat werknemers beter gaan werken. Dit komt omdat werknemers in een prettige en comfortabele omgeving meer ontspannen zijn, en een ontspannen, relaxte werknemer, kan zich beter focussen op de werktaken en ervaart minder stress, wat resulteert in beter werk. Zo kunnen werknemers dus eigenlijk beter in een joggingsbroek en oversized hoodie met lekkere gympen eronder naar werk komen. Dat werkt beter dan dat ze in een net pak of strakke broek/rok met hakken komen werken. Heerlijk comfortabel en ook nog eens extra efficiënt

Hoe wordt de werkplek comfortabeler

Nu is de vraag hoe een zekere vorm van comfort en een prettige werkomgeving te creëren, zonder dat het iets af doet aan de professionele werkomgeving. Om te beginnen is het toelaten van persoonlijke foto’s, beeldjes en andere prullaria op bureau’s een goede stap. Dit zorgt voor een vertrouwd gevoel voor de werknemer. Daarnaast kan er worden gedacht aan sloffen toestaan op kantoor, indien het een beroep inhoudt met weinig klantcontact. Dit zorgt voor een hoop extra comfort en is ook een stuk schoner, aangezien de sloffen alleen binnen worden gedragen. Kijk maar naar een ziekenhuis, daar dragen de artsen en verpleegkundigen al klompen. Goed voor hygiëne en tegen pijnlijke voeten.